ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Το πιο μεγάλο και έμπειρο φροντιστήριο της Μεταμόρφωσης από το 1980 μέχρι και σήμερα. Με 3000 και πλέον επιτυχίες σε ανώτερες και ανώτατες σχολές πρώτης ζήτησης (Ιατρική, Νομική και Πολυτεχνικές Σχολές). Δημιουργεί ένα πρότυπο πρόγραμμα προετοιμασίας για μαθητές όλων των τάξεων του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.

Η πλούσια εμπειρία μας στο χώρο της Μέσης Εκπαίδευσης όλα αυτά τα χρόνια, μας δίδαξε ότι οι ιδιαίτερες κλίσεις και δεξιότητες των μαθητών αναδεικνύονται και αξιοποιούνται αποτελεσματικότερα ήδη από τα πρώτα χρόνια της σχολικής τους ζωής. Τότε είναι που μπαίνουν τα θεμέλια και οι βάσεις για την μετέπειτα πορεία των μαθητών. Με βάση λοιπόν αυτό το δεδομένο εκπονήσαμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα φροντιστηριακής υποστήριξης για μαθητές ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ που έχει ως στόχους.

Στόχοι

  • Να βάλει ο μαθητής τα θεμέλια για την απρόσκοπτη και επιτυχημένη μετάβαση του μαθητή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
  • Μελέτη με σύστημα και οργάνωση, ώστε να εξοικονομεί ελεύθερο χρόνο το παιδί, που τόσο απαραίτητος είναι για την ψυχοσωματική του ανάπτυξη.
  • Η απογευματινή μελέτη να γίνεται υπό την καθοδήγηση έμπειρων δασκάλων και καθηγητών.
  • Να ασκηθούν οι μικροί μαθητές στη διαδικασία των γραπτών εξετάσεων (test και διαγωνίσματα) ιδιαίτερα σημαντικό εφόδιο σε Γυμνάσιο και Λύκειο.
  • Την απόκτηση μέσα στα πλαίσια του προγράμματος όλων των απαραίτητων γνώσεων πληροφορικής ώστε ο μαθητής να εξασφαλίσει σε ένα χρόνο την πιστοποίηση Cambridge ή ECDL.
  • Να βοηθήσουμε τους μικρούς μαθητές του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ να αναπτύξουν μία υγιή και ισορροπημένη σχέση με τα μαθηματικά. Όσοι από τους μαθητές μας το επιθυμούν θα εγγράφονται στη «Μαθηματική Εταιρεία» και θα προμηθεύονται το πλέον έγκυρο μηνιαίο περιοδικό μαθηματικών το «Μικρό Ευκλείδη». Τα παιδιά θα διδάσκονται θέματα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς ώστε να αναπτύξουν τις μαθηματικές τους ικανότητες στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
ΤΜΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ - ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ

Στα τμήματα ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ το πρόγραμμα είναι ένα άρτιο και πλήρες πρόγραμμα καθημερινής μελέτης 2,5 ωρών που υποστηρίζεται από τους καλύτερους δασκάλους για τις αντίστοιχες ηλικίες.

Ενθαρρύνει ψυχολογικά το παιδί και το μαθαίνει να αποκτήσει το συναισθηματικό δέσιμο εκείνο και το κέφι που χρειάζεται η καθημερινή μελέτη, ώστε να μην είναι άγχος και βάρος για το παιδί και την οικογένειά του, αλλά μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα απαραίτητη για την ολοκλήρωσή του και την αυριανή του επιτυχία.

 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΓΛΩΣΣΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ 1,5 ώρα
ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ1 ώρα
Σύνολο ωρών2,5 ώρες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ

ΥΨΗΛΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ (ΑΝΑΒΡΥΤΑ – ΒΑΡΒΑΚΕΙΟΣ)

Στη Ε΄ και στην ΣΤ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να ενταχθούν σε ειδικό εντατικό τμήμα προετοιμασίας από ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΕΩΣ ΜΑΙΟ ώστε να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή τους σε πρότυπα δημόσια σχολεία (ΑνάβρυταΒαρβάκειος). Είται μπορούν να εγγραφούν στο ετήσιο πρόγραμμα. Οι εγγραφές και τα τμήματα για όλες τις τάξεις ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ξεκινούν από τις 15 Σεπτέμβρη. Αναλυτικές πληροφορίες για την συμμετοχή σας στα τμήματα του Δημοτικού κατόπιν ραντεβού με τον Δ/ντή Σπουδών κο ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΡΙΣΗ.

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ3 ώρες
ΓΛΩΣΣΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΑ 2 ώρες
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ2 ώρες
Σύνολο ωρών7 ώρες

Προσοχή!! Γενικές οδηγίες προς τους γονείς των μικρών μας μαθητών του ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Πριν την ένταξή σας σε οποιοδήποτε τμήμα μελέτης ή προετοιμασίας ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, απαιτείται μία πλήρης συνέντευξη με τους γονείς του μικρού μαθητή ώστε να καταγραφούν από τον διευθυντή σπουδών και τον υπεύθυνο δάσκαλο όλες οι δεξιότητες και οι μαθησιακές δυσκολίες που πιθανόν να έχει ο μικρός μας μαθητής.  Έτσι ώστε το πρόγραμμα μελέτης να εναρμονισθεί πλήρως με την ψυχολογία και ιδιοσυγκρασία του μαθητή.

Θεωρούμε συγχρόνως σκόπιμο για το παιδί να κάνει το πρώτο ψυχολογικό test δεξιοτήτων (Cariera Gate Test), προσφερόμενο από εμάς σαν δώρο για την βαθύτερη ανακάλυψη τόσο των κλίσεων όσο και των ικανοτήτων του μικρού μας μαθητή.

«Καλό ξεκίνημα»

Ο Διευθυντής Σπουδών

ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΡΙΣΗΣ